Spatiu de relaxare

Spatiu de relaxare

    Indiferent de cum vei amenaja grădina, cel mai important este să simți un confort crescut, să te bucuri de natură și să transformi timpul petrecut acasă în cel mai așteptat moment al zilei.

    Foișoarele, bucătăriile de exterior sau porțiunile dedicate distracției devin din ce în ce mai populare. În aceste locuri, foarte importante sunt accesoriile sau componentele care realizează întregul decor: mobilier, cuptor, hamac, umbrelă de soare, piscină, saună de exterior, șezlonguri, etc.
backyardlandscapinglandscapingideaslandscapingdesigncompellingbackyardlandscapingideashgtvbackyardlandscapingideaskidfriendlybackyardlandscapeideasinarizonabackyardlandscap_400
    Mobilierul de grădină trebuie să păstreze ceva din stilul locuinței. Este indicată o armonie între materialele regăsite la casă și cele din compoziția pieselor din curte. Pentru o casă accesorizată cu pietre, plasticul nu are ce căuta în grădină. La fel, dacă foișorul este din lemn alege pentru scaune și masă același material.

    Vremea frumoasă ne determină să petrecem cât mai mult timp afară, așadar este necesară amenajarea corespunzătoare a porțiunilor de relaxare situate în exteriorul casei. Terenul de lângă piscină, terasa sau foișorul din curte reprezintă zonele asupra cărora trebuie să-ți îndrepți atenția în următoarele luni.

    Un colț de natură lângă casă are o valoare de neprețuit. Învață cum să-ți transformi grădina într-un  refugiu, într-o oază de relaxare.

 
    Îmbunătățește traiul în afara casei

Spațiul din exteriorul casei este exploatat la maximum în timpul lunilor călduroase, pe parcursul cărora se desfășoară foarte multe activități în grădină.
Foișoarele, bucătăriile de exterior sau porțiunile dedicate divertismentului devin din ce în ce mai populare.
Pentru a-ți remodela curtea și pentru a amenaja în aer liber zone de relaxare, de luat masa sau de distracție este nevoie să integrezi în grădină anumite construcții sau accesorii.

    Pregătește zona de barbecue
beautifulthebackyardideas2014_400
Grătarul în aer liber reprezintă una dintre activitățile preferate ale familiilor care locuiesc la casă.
Dacă îți place să organizezi petreceri în curte sau să inviți mulți prieteni la prânzul din weekend, este indicat să construiești un loc special dedicat grătarului.

    Evadează în foișorul din curte

Un mic foișor reprezintă soluția perfectă pentru relaxarea alături de familie și prieteni, la o masă copioasă sau la o discuție serioasă.
Acest pavilion oferă tot confortul de care ai nevoie, în mijlocul naturii, începând cu luna aprilie și până toamna târziu.
Foișoarele pot fi răcoroase, spațioase, intime, izolate de razele toride ale soarelui sau de ploile furtunoase ale verii. Amenajarea lor va trebui să țină cont de nevoile familiei și de stilul de decorare al întregii curți.

    Alege cu grijă mobilierul de grădină

Piesele de mobilier care decorează grădina trebuie să se asorteze cu stilul locuinței, să reziste condițiilor extreme ale vremii și să includă materiale care se regăsesc în construcția casei.
Piatra, lemnul, metalul, sticla sau ceramica sunt cele mai des întâlnite materiale din compoziția mobilierului.
Pe lângă nelipsitul pachet compus din măsuță și scaune, grădina poate fi accesorizată cu diferite elemente atractive și utile: podețul peste un mic lac, hamacul, jardinierele din lemn, roțile vechi de car, balansoare, foișorul, fântâna de mici dimensiuni, o băncuță ideală pentru meditație și relaxare, etc.
 landscapingbackyardideasgravelbackyardlandscapingideaswithpaving_400
    Mobilier din lemn pentru exteriorul casei

Mobilierul pentru curte, pe lângă faptul că trebuie să fie modern și practic, nu poate fi lipsit de atributul rezistenței în timp. Este indicat să achiziționezi componente care să reziste mulți ani și care să arate impecabil în fiecare sezon.
Lemnul masiv este unul dintre materialele preferate pentru decorarea exteriorului. Este elegant, viguros, durabil, cald și întotdeauna în tendințe.
Află care sunt esențele de lemn recomandate pentru mobilierul de grădină, cum trebuie acesta îngrijit și tratat, care sunt condițiile în care trebuie păstrat, etc.

    Rolul accesoriilor în grădină

Orice grădină are nevoie de prezența unor obiecte care să întregească decorul.
Aceste elemente pot transforma un spațiu plictisitor în ceva special, într-o întindere care să-ți ofere relaxare, liniște, căldură.
Alegerea corectă a accesoriilor de grădină și plasarea lor în locuri cheie are avantaje nebănuite. Află care sunt cele mai indicate variante pentru îmbunătățirea priveliștii și cum poți completa armonios amenajarea curții.

    Cum să decorezi terasa

Amenajarea terasei pornind de la o temă tropicală va aduce starea de vacanță în curtea ta.
Pentru a realiza acest decor ai nevoie de un anumit tip de mobilier, de anumite soiuri de plante și accesorii care să întregească atmosfera unui mic paradis tropical.
Învață ce materiale să folosești, ce culori sunt indicate și cum poți improviza pentru a obține un loc primitor, care te duce cu gândul la mare, soare, nisip.

smallgardenlandscapedesignideashousegardendesign550x400_400