Lumini pentru gradina - Sfaturi

Lumini pentru gradina - Sfaturi

    Grădina este o componentă a casei, o entitate care nu trebuie privită separat.15landscapelighting_400 De multe ori neglijăm această zonă, acordând un interes deosebit doar amenajării locuinței. Însă nu știm că în acest fel ignorăm aspectul general și ne lipsim de o priveliște absolut minunată.

    La fel cum lumina artificială din interiorul casei are un rol esențial pe timp de noapte, și iluminatul exterior trebuie privit cu aceeași importanță. Instalarea unor surse de iluminat în grădină ne determină să apreciem mai mult peisajul și să ne bucurăm în fiecare seară de ceea ce ne oferă natura.

    Corpurile de iluminat plasate strategic în exteriorul casei schimbă radical înfățișarea grădinii. O curte banală pe timpul zilei se poate transforma noaptea într-o priveliște remarcabilă, doar datorită instalării unor lumini în zonele cheie.

    În momentul în care planifici iluminarea grădinii trebuie să ai în vedere componența acesteia. Aleile, florile, arbuștii, terasa, foișorul, piscina, treptele care duc spre casă sau spre garaj – toate trebuie puse în valoare într-o mai mare sau mai mică măsură.

751a314f970be0f726eb413b2fc41897_h_400     Nu este deloc interesant să inunzi întreaga curte cu lumină. Este mult mai indicat să scoți în evidență anumite zone sau obiecte, printr-un joc de umbre și lumini. În acest fel, concentrezi o lumină puternică spre spațiul respectiv iar pentru restul grădinii folosești lumina filtrată, cu mai multe intensități luminoase, care creează un efect plin de naturalețe.

     Aleile și treptele au nevoie să fie iluminate pentru a prezenta siguranță. Indicate sunt luminile de potecă, lămpile solare de mici dimensiuni, corpurile de iluminat incastrate în pavaj.

    Pentru garaj poți folosi un corp de iluminat cu senzor de mișcare, pentru ca lumina să se aprindă doar când deschizi ușa.

    Terasa necesită o lumină de mică intensitate, iar ca design sunt ideale felinarele.

    Pentru zonele mai îndepărtate ale grădinii poți monta corpuri de iluminat care se aprind doar când detectează mișcare.eber_graham_oak_400

    Intrarea principală în curte și intrarea în casă trebuie iluminate corespunzător. În acest sens, felinarele de perete contribuie la crearea unui spațiu mai primitor.

     Corpurile de iluminat trebuie alese astfel încât să scoată în evidență arhitectura casei și stilul de amenajare specific grădinii. Unitatea între cele două componente (casă, grădină) este esențială pentru construirea unei imagini complete, unitare.

    O iluminare corespunzătoare, estetică a grădinii înfrumusețează întreaga proprietate, îi crește siguranța și prelungește perioada petrecută în curte în serile de vară. Iar dacă știi cum și unde să plasezi corpurile de iluminat, grădina ta va arăta noaptea chiar mai bine decât pe timpul zilei.
roundfirepitgasfirepitaestheticgardens_4419_400