Ce rol au accesoriile in gradina

Ce rol au accesoriile in gradina

    Peisajul din grădină are nevoie, asemeni oricărei încăperi din casă, de prezența unor obiecte care să întregească decorul și să ofere sentimentul de întreg. Aceste elemente pot transforma un spațiu plictisitor în ceva special, într-o întindere care să-ți ofere relaxare, liniște, căldură.
amenajari_gradini_timisoara26_400
     Alegerea corectă a accesoriilor de grădină și plasarea lor în locuri cheie are avantaje nebănuite. Spre exemplu, o statuie așezată în zona potrivită adaugă un plus de farmec spațiului verde, ori un ornament extravagant poate ilumina o suprafață lipsită de viață.

    Există numeroase variante pentru îmbunătățirea priveliștii. Totuși, nu alege la întâmplare tipul și numărul decorațiunilor. Ține cont de nevoile grădinii și de ceea ce vrei să realizezi la final.

     Deși atracția principală este reprezentată de ghivecele cu flori, nu neglija rolul gardurilor, al băncuțelor sau al paravanelor. Executate în principal din lemn, acestea adaugă caracter curții și pot îndeplini un rol funcțional.

     Dacă ai o porțiune populată cu brăduți, diverse soiuri de copaci sau plante mai înalte, o poți separa cu ajutorul unui gard împletit, nu mai înalt de 50 cm.

    O soluție elegantă pentru dezvoltarea și susținerea plantelor cățărătoare o reprezintă paravanele din bambus. Atrăgătoare și foarte practice, ele accesorizează grădina într-un mod inedit.

     În cazul în care spațiul verde este destul de întins, construiește un loc de relaxare original. O băncuță din lemn, lucrată manual, plasată sub un grilaj învelit în trandafiri, te duce cu gândul la poveștile cu prințese. Perfectă pentru odihnă și relaxare, această componentă va atrage toate privirile și va acapara toate după-amiezile de vară.
amenajare_gradina_02_400
    Orice proiect de arhitectură peisageră include prezența corpurilor de iluminat. Aceste elemente nu numai că imprimă clasă întregului decor, dar adaugă și un sentiment de siguranță zonelor în aer liber.
    
    Luminițele, prezente sub diferite forme (lămpi solare, felinare, stâlpișori cu becuri), sporesc strălucirea terasei, sunt necesare pentru distracția de seară și fac minuni cu imaginea casei tale.

    Fântânile pentru păsări reprezintă o cale sigură de a atrage zburătoarele în grădină și de a încărca cu viață un spațiu plictisitor și lipsit de culoare. Formele sub care se găsesc aceste mici construcții sunt numeroase, ele putând fi instalate direct pe pământ sau pe un picior de susținere.

    Când vine vorba despre amenajarea teritoriului, pietrele aduc un mare plus. Prezente într-o varietate de forme, mărimi și nuanțe, ele pot fi folosite în diferite proiecte: crearea unei alei, delimitarea unei porțiuni cu flori, tapetarea unui zid/gard, decorarea unui iaz, etc.

    Pe lângă faptul că arată incredibil și sunt naturale, deci se integrează perfect în decor, sunt și durabile. Utilizând pietre, roci sau bolovani, curtea va căpăta un aer dramatic și va fi mult mai interesantă de privit.

    Reține faptul că orice accesoriu ai alege pentru spațiul verde de lângă casă, el trebuie să se completeze armonios cu restul amenajării. Nu încerca nimic kitsch, care nu-și găsește locul sau care este în plus.bazin_prefabricat_artificial_theia_iaz_gradina_amenajare_iaz_3_400